/ iStock/Getty Images
Женското тигърче се е появило на бял свят във Вроцлавския зоопарк
Бебе от критично застрашения вид Суматрански тигър се е родило в зоопарк в Полша, съобщават Франс прес.

Тигър направи най-дългото пътешествие

Женското тигърче се е появило на бял свят във Вроцлавския зоопарк на 20 май по време на карантината заради коронавирусната пандемия, но новината за раждането му едва сега се съобщава публично.

Грижовен ретривър осинови лъвче, тигърчета и хиени (ВИДЕО)

Нури, 7-годишната майка на тигърчето, и 11-годишният му баща Тенга са част от глобална програма за развъждане, чиято цел е опазването на вида от изчезване. От управата на зоопарка отбелязват, че са били „леко изнервени", тъй като това е първото бебе на Нури, но тя се е оказала превъзходна майка.
 

Те отправят призив към потребителите на интернет на страницата на зоопарка във Facebook да помогнат в търсенето на име за тигровото отроче. То трябва да бъде азиатско, за да напомня за произхода на вида.

Зоопаркът в Сидни представи три малки редки тигърчета (СНИМКИ)

Персоналът на зоологическата градина и по-специално гледачите на тигрите ще решат кое е най-подходящото име за новото попълнение. Тигрите, характерни за индонезийския остров Суматра, са класифицирани като критично застрашен вид от Международния съюз за опазване на природата.
 

Смята се, че в естествена среда са останали по-малко от 400 екземпляра, като основната заплаха за оцеляването им е бракониерството. Суматранските тигри, които живеят в плен, са около 300.
БТА