Американките не искат да се омъжват
Американките не искат да се омъжват / netinfo

Американките вече не желаят да се омъжват. Така вестниците в САЩ коментират публикуваните официални статистически данни.

По данни за 2005 г. за първи път в историята на САЩ над половината от жените не са омъжени и като че не се стремят към здрав семеен съюз.

Социалният “контролен пакет” акции е преминал към неомъжените жени, загрижено отбелязват американските медии. Бракът вече не е главното нещо в живота на хората, съкрушени са хората, очаквайки демографски спад в САЩ. Статистиката опровергава разпространеното мнение, че съвременните жени избират кариерата вместо семейството.

Най-слабо се подкрепя бракът сред чернокожите представителки на красивия пол, които рядко достигат висоти в кариерата. Така или иначе едва 30 % от тях са омъжени. Сред бялото население, където жените по традиция се стремят да покорят социалните върхове, са омъжени 55 % от жените.

“Най-семейни” са жените с азиатски произход. 60 % от тази расова прослойка имат сключен официален брак, сочи статистиката. Учените засега не са готови да обяснят причините за феномена на женската самота – дори в следвоенните години само около 30 % от жените не създаваха семейство.