Лигата на справедливостта не успя да впечатли критиците
Лигата на справедливостта не успя да впечатли критиците / Gulliver/Getty Images
Единствено в съвременната ера, изобилстваща от супергеройски филми, постъпления от дебютен уикенд в размер на 96 милиона долара могат да се изтълкуват като разочароващи. Ситуацията обаче е точно такава и в нея се озоваха "Уорнър брадърс" и "Ди Си Комикс" с продукцията си "Лигата на справедливостта", предаде Асошиейтед прес.

Вижте как тренира амазонската принцеса-воин Гал Гадот (ВИДЕО)

Високобюджетният филм, събрал на едно място куп супергерои, не оправда очакванията през дебютния си уикенд по кината да реализира приходи от продажбата на билети от порядъка на 110 милиона долара.
Ако след оповестяването на окончателните данни ситуацията не се промени, "Лигата на справедливостта" ще има "срамната чест" да бъде филмът от Разширената вселена на Ди Си с най-ниски дебютни приходи.

Ди Си се впусна в комиксовия франчайз през 2013 г. с филма "Мъж от стомана". Продукциите трябваше да се борят с високи очаквания, отзиви на критиката и невъзможно високия стандарт на конкуренцията от "Марвел".

В началото на 2016 г., макар и не успял да впечатли критиците, филмът "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" все пак успя да събере 166 милиона долара през дебютния си уикенд на екран. До края на излъчването си по света продукцията реализира над 873 милиона долара от продажбата на билети.
Филмът "Лигата на справедливостта" излиза на екран след добре приетия "Жената чудо" - първата продукция от Разширената вселена на Ди Си, която допадна и на критиката, и на публиката.

"Жената Чудо" надхвърли всички очаквания (СНИМКИ/ВИДЕО)

За разлика от предшественика си, "Лигата на справедливостта" не успя да впечатли критиците. Подобно на "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", филмът "Отряд самоубийци" от Разширената вселена на Ди Си също не се хареса на критиката, но въпреки това "изстиска" над 133 милиона долара при дебюта си на екран.

Жената-чудо - истинският модел за подражание в "Батман срещу Супермен"

Въпреки ситуацията, в която се озоваха, от "Уорнър брадърс" остават оптимистично настроени относно "Лигата на справедливостта" - филм, за който се говори, че е заснет с бюджет между 250 милиона и 350 милиона долара, като сумата не включва разходите за маркетинг.

Второ място в бокс-офиса заема филмът "Чудеса" ("Wonder") с 27,1 милиона долара. Следва "Тор: Рагнарок" с 21,8 милиона долара.

„Тор: Рагнарок“ наруши популярна тенденция в киното

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от продукциите "Баща в излишък 2" и "Убийство в Ориент Експрес". Приходите от продажбата на билети за двата филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 14,8 милиона долара и 13,8 милиона долара. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА