Израелската красавица Гал Гадот е в ролята на Жената Чудо
Израелската красавица Гал Гадот е в ролята на Жената Чудо / Guliver/Getty Images
Филмът "Жената Чудо" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 100,5 милиона щатски долара през първия си укенд по екраните и стана най-печелившия блокбастър, режисиран от жена, съобщиха световните информационни агенции.

Бившата Мис Израел, която се превърна в Жената Чудо (СНИМКИ)

"Жената Чудо" получи отлични отзиви и надхвърли очакванията. Режисиран от Пати Дженкинс, с Гал Гадот в ролята на амазонската принцеса-воин, филмът е рядък пример на дамски екип в преобладаващо мъжката среда на супергероите. Пати Дженкинс вече притежава рекорда за най-голям дебют на вътрешния пазар за режисьорка. Досега той принадлежеше на Сам Тейлър-Джонсън с "Петдесет нюанса сиво" (85,1 милиона долара през 2015 г.). Пати Джонсън е режисьорката на филма "Чудовище" с Шарлийз Терон от 2003 г.

Гал Гадот - израелската красавица, която покори Холивуд (СНИМКИ)

Жените трудно пробиват зад камерата в Холивуд. Само 9 процента от 250-те филма с най-големи печалби в Северна Америка през 2015 г. са режисирани от жени.

Гал Гадот – една истинска „Жена Чудо“ (СНИМКИ)

На световния пазар "Жената Чудо" добави към приходите си още 122,5 милиона долара, от които 38 милиона долара в Китай.
 

Бъдещето на справедливостта е в нейни ръце. Очаквайте "Жената чудо" в кината на 3D и IMAX 3D от 2 юни.

Публикувахте от Alexandra Films в 12 март 2017 г.
Водачът от миналата седмица в бокс-офис класацията на Северна Америка - "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар", се срина на трето място с приходи от само 21,6 милиона долара през втория уикенд на екран.

Миналата седмица Карибските пирати превзеха боксофиса в САЩ и Канада

Втора е анимацията "Капитан Гащи: Първото епично приключение" с приходи от 23,5 милиона долара.

Четвърто и пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка заеха "Пазители на галактиката 2" и "Спасители на плажа" с приходи съответно 9,7 милиона долара и 8,5 милиона долара.

Дейвид Хаселхоф: Това не са онези „Спасители на плажа“ (СНИМКИ)
 
БТА