Северноамериканският бокс-офис като цяло може и да изпитва затруднения през настоящата година, но хорър жанрът е жив и процъфтява. След като няколко филма на ужасите оглавиха класацията през 2017 г., поредна страховита продукция зае челното място, съобщават световните информационни агенции.

През дебютния си уикенд на екран филмът "Честита смърт" - хорър версия на "Омагьосан ден", се представи впечатляващо добре. Продукцията, заснета с бюджет от едва 5 милиона долара, реализира 26,5 милиона долара от продажбата на билети, надхвърляйки очакванията на анализаторите и измествайки от челната позиция филма "Блейд Рънър 2049", задържал се на първо място само една седмица.

То смрази кръвта на фенове и критици (ВИДЕО)

Наблюдателите приписват успеха на "Честита смърт" отчасти на скорошното изключително представяне в бокс-офиса на новата версия на хоръра "То" по едноименния роман на Стивън Кинг. Продукцията прекара няколко непоследователни седмици на първа позиция и към днешна дата е реализирала внушителните близо 315 милиона долара в домашния бокс-офис.

Филмите на ужасите наистина "смразяват кръвта"

Трейлърът на "Честита смърт" беше показван в киносалоните преди прожекциите на "То", което донякъде настрои публиката за още страховити емоции.

Филмът "Блейд Рънър 2049" с Харисън Форд и Райън Гослинг, заснет с бюджет от 150 милиона долара, реализира едва 15,1 милиона долара през втората си седмица на екран и отстъпи на втора позиция.

През дебютния си уикенд по кината продължението на култовата оригинална продукция от 1982 г. успя да се позиционира на върха в бокс-офиса, въпреки изненадващо скромните постъпления от продажбата на билети, възлизащи на 31,5 милиона долара.

Разкриха как филмите на ужасите влияят върху човешкия организъм

Според наблюдателите една от причините за слабия касов дебют на "Блейд Рънър 2049" е продължителността на филма - 163 минути.

При новата подредба трета позиция в класацията заема продукцията "Чужденецът" с Джаки Чан и Пиърс Броснан с 12,8 милиона долара.

Жанрът на филмите влияе на здравето ни

Челната петица в северноамериканския бокс-офис се допълва от продукциите "То" и "Планината между нас".

Приходите от продажбата на билети за двата филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 6,1 милиона долара и 5,7 милиона долара. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА