Най-страховитите филми за Хелоуин
Най-страховитите филми за Хелоуин / ThinkStock/Getty Images

Искате да си създадете страховита тръпка на Хелоуин? Заложете в такъв случай на някой филм на ужасите, вместо да обикаляте съседите, маскирани като зомбита.

Ако държите на класиката, изберете "Екзорсистът". Ако честването Ви не може да мине без зловещ образ зад маска или клоун-убиец, гледайте съответно "Петък 13-и" или "То", препоръчват експерти, цитирани от "Интернешънъл бизнес стандарт".

А Вие дълбаете ли тиква за Хелоуин? Очакваме Вашите отговори тук

Без съмнение класиката в хорър жанра, която всява ужас сред зрителите още от 1973 г., е "Екзорсистът". Гледането на филма с Елън Бърнстин, Макс фон Сюдов и Линда Блеър е гаранция за страховито празнично изживяване.

Сред популярните филми на ужасите за Хелоуин е и филмът..."Хелоуин" (1978), режисиран от Джон Карпентър.

Ако на Хелоуин видиш паяк, това е духът на любим човек, който те пази

Ако манията хора да се предрешават като клоуни-убийци, завладяла САЩ и пренесла се в Европа, не е достатъчно плашеща, можете да изберете филма "То" (1990) по едноименния роман на майстора на ужасите Стивън Кинг. Или хорърът "Децата на царевицата" (1984) по друг негов роман.

Най-странните суеверия и поверия за Хелоуин

В класацията на най-страховитите хоръри за Хелоуин намират място още "Слийпи Холоу" (1999), "Сиянието" (1980), "Ужасът в Амитивил" (1979), "Кошмари на Елм Стрийт" (1984), "Бебето на Розмари" (1968), "Заклинанието" (2013) и "Тексаско клане" (1974).

Източник: БТА