Всеки човек има лоши дни. Но има начини, с които да внесеш малко радост и спокойствие и в най-неприятните дни, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето кои са те:

Опитайте смехотерапия

Смехът може да успокои цялото напрежение, което чувствате и да подобри настроението ви в дългосрочен план. Заложете на забавен филм или предаване, посетете комеди клуб или пък просто се посмейте на живота си, защото е важно да не приемате всичко на сериозно.

Променете храненето си

Обикновено при лош ден винаги прибягваме към нещо сладичко. Храните, които наистина ще ни успокоят и заредят с добро настроение са тези богати на витамин Д и омега3.

Ограничете времето пред екран

Ограничаването на времето пред екрана и в социалните мрежи ще помогне на психичното ви здраве и ще намали нивата на стрес и тъга. Вместо това може да се разходите, вижте се с приятел или медитирайте.

Движете се повече

Независимо дали ще тренирате или ще отидете на разходка, движението ще ви енергизира и ще намали нивата на стрес и тревога, които са се събрали през деня.

фитнес
iStock/Getty Images

Сутрешна разходка

Сутрешната разходка е добра превантивна мярка за лошите дни. Тя е изключително полезна за подобряване на паметта и концентрацията, тъй като мозъка се насища с много кислород.

разходка
iStock/Getty Images


Планирайте пътуване

Понякога кратко бягство от ежедневието значително подобрява настроението ни. Затова, ако лошите дни станат твърде много е време за презареждане на батериите и кратка почивка.