/ iStock
Хванаха и още един мъж за купуване на гласове
Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите е проведена на 27 септември на територията на Районно управление-Берковица, съобщиха от МВР.

При проведено претърсване в имота на 48-годишен жител на село Бистрилица униформените са иззели парична сума в размер на 2375 лева, седем листа с изписани имена и цифри срещу тях, тетрадка, карта за принадлежност към политическа партия и четири патрона.

Задържаха двама заподозрени в купуване на гласове в Петрич

Извършено е претърсване и на притежаваните от мъжа два автомобила. По случая се води разследване и работата продължава под наблюдението на прокуратурата.

Междувременно служители от Районно управление-Лом са предприели проверка на сигнал, според който на 15 и 18 септември служител на община Брусарци заплашил собственик на заведение в село Василовци, че ще бъде съборен изграденият от него навес, ако не гласува за определена политическа партия.

По случая се води разследване работата, по което продължава под наблюдението на прокуратурата. В рамките на проведената операция служителите на реда са извършили проверки на 15 души, 10 моторни превозни средства, два адреса и на лице с криминални прояви.

Съставени са два акта за нарушения и предупредителен протокол.