Слави Трифонов: Най-важното сега е да се реализира референдумът! А другото по реда си...
Слави Трифонов: Най-важното сега е да се реализира референдумът! А другото по реда си... / dariknews.archiv

Стотици студенти и граждани участваха в срещата-дискусия, на която Слави Трифонов и екипът на "Шоуто на Слави" разговаряха с тях за наболелите проблеми в страната и по темата за провеждането на референдум, за който с подписка бяха събрани близо 680 000 гласа.

Слави Трифонов Найважното сега е да се реализира референдумът А другото по реда си
netinfo

Подписката съдържаше шест основни точки, свързани с развитието на България и представени от екипа като средство за постигане на смяна на системата в страната.

Слави Трифонов каза, че гласовете всъщност са много повече, тъй като след изтичането на законния срок от три месеца, пунктовете са посещавани от хора, пожелали да се подпишат.

Той направи съпоставка с общия брой на членовете на всички партии в страната като посочи, че общата членска маса е около 350 000 души.

Слави Трифонов Найважното сега е да се реализира референдумът А другото по реда си
netinfo

Слави Трифонов обърна внимание и на класацията на световната организация Репортери без граници, според която България е на 106-то място от общо 180 страни, по свобода на словото.

Той отправи съвет към студентите и изобщо към младите хора:

„За да ви уважават трябва да бъдете свободни и с гордо вдигната глава . Вие ще живеете този живот и тази държава вие ще си я направите, и ако искате тя да изглежда като един боклук, какъвто е в момента, вие решавайте. Или ще го измитате този боклук, или ще живеете в него".

3,5 милиона българи е необходимо да гласуват в референдума, за да бъде той успешен. „На другия ден политическата система ще бъде сменена и те - в Народното събрание, ще са принудени, защото са длъжни, да променят законите и да ги синхронизират спрямо решението на българския народ", обясни Тошко Йорданов от екипа на Слави Трифонов.

Той добави, че първата крачка вече е направена със събирането на близо 700 000 подписа. Следва втората - да излязат максимален брой хора да гласуват в референдума.
"Третата крачка се състои в това да внимаваме, за кого гласуваме при новите вече правила, според които ние ще носим отговорността, за избора си, и той - избраният ще носи отговорността пред нас, защото и ние ще го знаем, кой е".

В хода на дискусията 22-годишна студентка по медицина попита, не е ли време вече за истинска революция, а не за „поетапни промени, провеждани проформа в последните години".

„По своята същност това, което предлагаме е радикално и е свързано с цялостна промяна на начина, по който функционира в момента политическата ни система.
Ако Народното събрание не разбере каква е Конституцията на България, ще бъде принудено да я разбере, "а може и да има концерт" пред парламента", каза Слави Трифонов.

Той коментира, че срещите, които провежда в страната не са с цел подготовка на нов политически проект, а имат информационен характер. „Смятам, че ситуацията трябва да се случва поетапно и най-важното нещо в момента е да се реализира подобен народен вот, заради смисъла на Конституцията и начина, по който живеем в така наречената пряка демокрация. А другото, по реда си...", каза Слави Трифонов.

Срещата на Слави Трифонов и екипа му в Плевен, беше организирана от Студентския съвет при Медицински Университет - Плевен по инициатива на студентите от висшето училище.

Заедно със Слави бяха Евгени Димитров-Маестрото, Филип Станев и Тошко Йорданов.