Започват проверки за незаконно разлепени рекламни афиши
Започват проверки за незаконно разлепени рекламни афиши / Sofia Photo Agency
Столичен инспекторат започва проверки на нощните заведения, театрите и НДК за незаконно разлепени рекламни афиши по електрически стълбове и обществени места в София. Това заяви ръководителят на сектор „Контрол на рекламната дейност" в Столичния инспекторат Иво Пенев. По думите му ще бъдат връчени предписания за незаконна рекламна дейност, тъй като това са най-големите нарушители на забраната.

Иво Пенев беше категоричен, че ще посети тези обекти така, както инспекторат посещава нарушител. Според него обаче, за да бъдат наложени санкции, е необходимо СОС да приеме нова и по-качествена наредба за налагане на глоби в това отношение.

„С информационна цел ще се срещнем с управителите, за да им кажем, че повече така не може да продължава. Ще връчим предписания и след като има нормативна уредба и не е изпълнено това, което сме предписали, ще пишем актове. Например, нощните клубове, театрите и НДК масово лепят”, обясни Пенев.

Първите проверки на някои от нощните заведения ще започнат тази вечер в 20.00 часа. Иво Пенев заяви още, че тази инициатива е част от кампанията за премахване на незаконни рекламни афиши в столицата, за която са инвестирани 15 000 лева. Дейността ще се реализира от студенти от различни университети в София, а след това общинските дружества „Улично осветление" и „Столичен електротранспорт" ще пребоядисат за своя сметка засегнатите от незаконното лепене техни съоръжения.