Хитлер поздрав
Хитлер поздрав / ThinkStock/Getty Images
Заместник-министърът на регионалното развитие Павел Тенев се e снимал преди 9 години, позирайки с нацистки поздрав с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Кадърът е от личния му профил във фейсбук, но няколко часа след назначението профилът бе изтрит, съобщи "Сега". Тенев е от квотата а "Обединени патриоти", предложен е от НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов.

Кадърът разрази широка дискусия и дори скандал. "Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем. БСП недуомява защо вече трети ден- заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев продължава да стои на своето място, вместо да бъде незабавно уволнен", гласи официална позиция на БСП по казуса. Социалистите считат, че "човек, който е имал цинизма и наглостта да се снима как прави хитлеристки поздрав, няма място в управлението на България".
 
"Скандалът  продължи и с реакцията на вицепремиера Валери Симеонов. Вместо да оттегли своя кадър, той го защити с абсурдното и цинично твърдение, че и той, като млад, може да си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд.

Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място, нито за минута, в управлението. БСП ще направи всичко необходимо, за да информира своите европейски партньори-  какви хора стоят в правителството и как върху тях се опъва политически чадър", пише още в позицията на червените.