/ Carabinieri tutela ambiente
Заместник-министър на околната среда и водите е дал съгласие за вноса на 25-те тона отпадъци, докарани у нас от Италия, става ясно от прессъобщение на прокуратурата.

От държавното обвинение не съобщават името на заместник-министъра, но за ресор „отпадъци“ в екоминистерството отговаря Николай Кънчев, който заема поста от квотата на ВМРО.

Разпоредиха проверка на сметището в Дражево за наличие на опасни отпадъци

На площадка в Плевен бяха открити огромно количество отпадъци, част от които в бали с нарушена цялост на опаковката. Дружеството, стопанисвало площадката, пък не е осигурило съоръжения за третиране на отпадъците, а тя не е била водоснабдена и електроснабдена. Нямало е и работници, назначени на трудов договор.

Главният прокурор: България не заслужава да бъде превърната в кофа за боклук

"В съответствие с реда установен в Законa за управление на отпадъците и след уведомяване от наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Плевен, главният прокурор сезира министъра на околната среда и водите с искане за възобновяване на производството по издаване на разрешението за трансграничен превоз, поради установено съществено нарушение на изискване за законосъобразност", посочват още от прокуратурата.

Главния прокурор възложи на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши проверка и предприеме необходимите законосъобразни мерки.