Задържаха служители на БДЖ за кражба на гориво
Задържаха служители на БДЖ за кражба на гориво / снимка: Dariknews.bg, архив

Криминалисти на РУ - Горна Оряховица неутрализираха група, извършила кражба на дизелово гориво от локомотив, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена вчера от служители на РУ - Горна Оряховица. В хода й, около 16.30 часа, в района на училище в железничарския град, полицаите забелязали лек автомобил, който внезапно се насочил към гориста местност в близост до жп линия.

От колата слезли двама мъже, извадили туби от багажника и ги натоварили в приближил се дизелов локомотив, в който те също се качили и потеглили. Незабавно в полицейското управление били сформирани екипи, които предприели заградителни действия.

Колата била спряна десетина минути по-късно в близост до жп прелез. Автомобилът шофирал 38-годишнен мъж от Горна Оряховица, а заедно с него пътувал 39-годишен жител на Велико Търново - и двамата служители на БДЖ.

При последвалата проверка в багажника на автомобила униформените установили пет пластмасови туби с вместимост от по 35 литра, пълни с дизелово гориво и два маркуча. На място бил извършен оглед, след което колата е иззета, а двамата мъже - задържани за срок до 24 часа.

Междувременно, на коловоз на гара Горна Оряховица, в локомотив, са задържани машинистът - на 40 години, и помощник-машинистът - на 39 г. Те също ще останат в ареста за срок до 24 часа. Като свидетели са разпитани началникът на влака и двамата маневрист-стрелочници.