Арестувани са мъж и жена
Кокаин на стойност над 5 млн. лева заловиха митничари на ГКПП „Малко Търново”. Той бил укрит в тайник на лек автомобил, пътуващ от България в посока Турция, предава NOVA.

БГНЕС

За 72 часа са задържани мъж и жена, които превозвали наркотика. Предстои прокуратурата да поиска задържането им под стража. В събота сутринта около 6:30 на ГКПП „Малко Търново” по метода анализ на риска митничарите спират лек автомобил, пътуващ към Турция
 

„В багажното отделение, в тайник са открити 17 пакета с общо тегло 18 килограма 221 грама кокаин”, заяви Васил Инджов - зам.-директор на ТД Южна Морска-Агенция „Митници”

БГНЕС

„По цени на свободния пазар възлиза на повече от 5 млн. лева”, каза окръжният прокурор Георги Чинев. В автомобила са пътували жена на 40 години от Бургас и мъж на 51 години от Варна. Задържани са за срок от 72 часа, претърсени са домовете им. Открити са вещи, свързани с престъплението.

БГНЕС

„Намерени са и иззети 3 000 швейцарски франка и близо около 10 000 евро”, заяви наблюдаващият прокурор Мануер Манев. На задържаните са повдигнати две обвинения - за притежание и разпространение на наркотици и за опит за контрабанда.

БГНЕС

„По-тежко е второто обвинение, опита за контрабанда, като наказанието там е лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 до 300 хиляди лева”, посочи още Манев.

Предстои експертизи да определят чистотата на открития кокаин, както и пътят на наркотика.
nova.bg