Юруков сезира прокуратурата за изтичането на информация
Юруков сезира прокуратурата за изтичането на информация / cнимкa: Sofia Photo Agency

Лидерът на СДС Пламен Юруков е сезирал прокуратурата за изтичане на класифицирана информация, съобщи самият той след заседание на Националния съвет на партията. Става въпрос за писмо от Националната агенция по приходите (НАП) до парламентарната комисия за борба с корупцията относно данъчната декларация на Юруков. СДС-лидерът настоява прокуратурата да провери дали информацията е изнесена от депутати и ако се окаже така да започне процедура по сваляне на имунитет и съответно съдебно производство.

Според Юруков зад серията от атаки срещу него седи изключения преди време от ПГ на ОДС Яне Янев. „Естествено, че подобно нещо не може да носи добро. Подобен случай имаше преди около две седмици в САЩ, когато бяха изкарани такива неверни неща срещу Барак Обама. Само че там се разбра бързо, че не са истина и той започна да задминава Джон Маккейн”, каза Юруков. Той допълни още, че атаките, които бяха направени през лятото са били неверни и лъжливи. „В случая става въпрос основно за един медиен шум”, каза още той.

Лидерът на столичната организация на СДС Борислав Бориславов беше категоричен, че на областния съвет на сините снощи не се е стигнало до обсъждане на възможност за искане на оставката на Пламен Юруков. „Нямаме намерение да си правим харакири”, каза Бориславов. По думите му на много хора им се иска СДС да не влезе в следващия парламент, защото ако това стане – със синия проект е свършено, затова са тези атаки.