Сутринта на места в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, които в крайните източни райони от страната ще се задържат почти през целия ден. Над останалата част от България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши още и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

Времето през ноември: От минус 5 до 24 градуса

Над Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. На отделни места ще преръмява. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 8 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 15 - 16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Температурен рекорд в Търговище

В четвъртък и петък вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток, в много райони в нощните часове ще стихва. Ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността, особено над планините и планинските райони; там температурите ще се повишат съществено. Сутрин в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или значителна ниска облачност, на повече места и по-дълго задържаща се в петък. Максималните температури в четвъртък ще бъдат предимно между 8 и 13 градуса, в петък - с градус-два ще са по-високи, а минималните ще са около нулата, по Черноморието до 6-8 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ