Версиите на Пламен Цеков за лобиския текст се разминават, твърди Мая Манолова
Версиите на Пламен Цеков за лобиския текст се разминават, твърди Мая Манолова / снимка: БГНЕС, архив
Версиите на Пламен Цеков за лобиския текст се разминават, твърди Мая Манолова
30703
Версиите на Пламен Цеков за лобиския текст се разминават, твърди Мая Манолова
  • Версиите на Пламен Цеков за лобиския текст се разминават, твърди Мая Манолова

Временната анкетна комисия, която разследва скандала с публикуването на лобиски текст в „Държавен вестник", ще предложи на председателя на парламента Цецка Цачева среща по темата. На днешното заседание отново не се яви зам.-председателят на здравната комисия Пламен Цеков, който изчете лобиския текст в пленарна зала. Той обаче предостави на комисия писмените си обяснения.

Мая Манолова обясни, че на следващото заседание в петък ще очакват Цеков лично да се яви и да коментира скандала. „Г-н Цеков представи поредната версия, или поредната лъжа, пред временната комисия за изясняване на истината по случая. И поради тази причина ние отправяме към него последна молба да се яви на следващото заседание на комисията и да каже истината по отношение на това кое го е мотивирало да направи въпросната поправка в пленарна зала, кои са юристите, с които я е консултирал и коя в крайна сметка е истинската версия по случая", заяви Манолова.

„Той твърди, че между двете му обяснения - пред здравна комисия и пред нашата анкетна комисия, няма разлика, което е малко нахално, защото стенограмите са публични. Всеки може да прочете, че в единия случай той се позова на късогледството си, а в другия случай твърди, че е представил редакция, консултирана с юристи. В момента има разминаване в това, което твърдят различните участници в този скандал", каза още тя.