/ Георги Димитров
Общата рамка на актуализацията на бюджета е 1-1.5 млрд. лв. да бъдат похарчени за подготовка за посрещане на една доста тежка есенно-зимна вълна на COVID кризата. Това каза служебният министър на финансите Асен Василев по време брифинг след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. По думите му това ще включва мерки за бизнеса, мерки за здравеопазването и подкрепата, която върви към пенсионерите.

Кабинетът подготвя актуализация на бюджета

„Както знаете в момента вследствие на действията на НАП, също така и заради това, че икономическата обстановка се подобрява, разчетите са, че ще можем да реализираме между 1 млрд. и 1.5 млрд. повече приходи докрая на годината. Разчетите към 14 май бяха, че ще реализираме приходите, които са заложени. В момента имаме отворени допълнително около между 1 млрд. и 1.5 млрд. приходи“, обясни финансовият министър.

Социалните партньори решиха: Предвижда се редизайн на мярката 60/40

Той коментира и темата с мярката 60-40. „Текущата мярка е доста по-добра, тъй като тя започва да фокусира помощта към бизнесите, които наистина са ударени от кризата“, каза още министър Василев. 

Започва програма в подкрепа на малкия и среден бизнес (ВИДЕО)