/ БГНЕС
Нашите полицаи дистанционно ръководили колегите си в Германия при ареста на Северин
Валери Симеонов похвали българската полиция по случая с убийството в Русе
99213
Валери Симеонов похвали българската полиция по случая с убийството в Русе
  • Валери Симеонов похвали българската полиция по случая с убийството в Русе
Германската полиция няколко часа "събирала кураж" преди да се осмели да щурмува жилището, в което се криел Северин Красимиров - обвиненият за убийството на журналистката Виктория Маринова. Такова твърдение направи Валери Симеонов в Казанлък по време на национална среща за обществен ред и сигурност.
 
Вицепремиерът уточни, че получил информацията от високите етажи на властта.
 
До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров

Според Симеонов във въпросния жилищен блок живеели хора от различни етноси, от които германските сили за сигурност се притеснявали. Наложило се родната полиция да дава и указания на немските си колеги за местоположението, облеклото и входа, в който се намирал Красимиров. 
 
"Няколко часа отнело на германската полиция да мобилизира сили от три области и да събере достатъчно кураж, за да щурмува жилището на Северин Красимиров", заяви той. Симеонов.

Майката на Северин иска той да бъде съден в Германия, у нас ще го убият (ВИДЕО)

Симеонов определи работата на родните служби за сигурност по случая като "перфектна" и допълни, че за разлика от германците, в България нямало място, където полицията да не може да проникне в рамките на час.
 
Българският вицепремиер обаче уточни, че не искал да създава международен скандал. На въпрос дали германският канцлер Ангела Меркел няма да му се разсърди за твърденията отговори с: "Голям праз!".