/ screenshoоt/vbox7
Младежът е декларирал, че е съгласен решението да се разгледа по съкратена процедура
До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров
99210
До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров
  • До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров
До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров - обвиняемия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе. Това каза за Дарик говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер.

Съдът в германския град решава днес дали да остави в ареста Красимиров, който е декларирал, че е съгласен решението за екстрадиция да се разгледа по съкратена процедура.
 
Майката на Северин иска той да бъде съден в Германия, у нас ще го убият (ВИДЕО)

Българските власти няма да предоставят доказателствени материали на германския съд, тъй като това не е необходимо при европейска заповед за арест, обясни Колкмайер.
 
"Българските власти не са предоставили доказателства, но това не е и нужно, тъй като става дума за европейска заповед за арест. Т.е. германският съд няма да доказва дали престъплението е извършено от задържания или не. Това е работа на българската правосъдна система. Ние трябва да докажем дали екстрадицията е допустима, това е нашата задача. Задържали сме го и сега в съкратено производство ще се установи дали е възможна екстрадиция в България. Предполагам, че това ще стане относително бързо", коментира говорителят на прокуратурата в Целе.
 
Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова

"Няма да се доказва подозрението за извършеното престъпление, а само дали при екстрадиция не го грози заплаха за живота или много лоши условия в затвора в България. Но, според мен, случаят с България не е такъв", допълни Бернд Колкмайер.
 
7 октомври: 30-годишна жена е била убита в Русе (ВИДЕО)

Процедурата по екстрация може да продължи до 60 дни, но тъй като Северин Красимиров е дал съгласие за нея срокът се скъсява до 10 дни.
 
Красимиров бе арестуван във вторник вечерта в германския град Щаде в дома на майка му. Той е потвърдил по време на разпитите, че е живял и работил за кратко в Германия.