В понеделник приключва проверката на МВР по случая с бития фотограф
В понеделник приключва проверката на МВР по случая с бития фотограф / снимка: Sofia Photo Agency

До 28 май ще приключи проверката на МВР по случая с бития от полицаи фотограф на вестник „Експрес” Емил Иванов. Прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу полицаите.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков съобщи още, че окончателното становище на Министерството на вътрешните работи по случая ще бъде съобщено на 28 май – понеделник, след като той проведе среща с директора на Столичната дирекция на полицията Румен Стоянов.

Министърът на вътрешните работи уточни, че твърде малко вероятно е становището на МВР да бъде различно от това на прокуратурата.

Според Румен Петков, част от твърденията на бития фотограф на вестник „ЕкспресЕмил Иванов са били абсурдни.

Според министъра на вътрешните работи, ако има бързо наказание за полицаите, участвали в инцидента, ще има два негативни факта. Първият – полицаите ще загубят лоялността към МВР, а вторият факт, който също е негативен е, че полицаите ще решат, че Министерството на вътрешните работи ги наказва, само за да се хареса на медиите. Министър Петков уточни още, че целият личен състав на МВР може да разчита на подкрепа от страна на ръководството.