В МВР няма сигнали за евентуално покушение срещу Борисов
В МВР няма сигнали за евентуално покушение срещу Борисов / netinfo

В МВР няма сигнали за подготвян заговор за убийството на столичния кмет Бойко Борисов след освобождаването на Сретен Йосич, който бе арестуван и екстрадиран от страната по времето, когато Борисов бе главен секретар на министерството. Това заяви в предаването "Седмицата" на Дарик радио главният комисар на МВР Илия Илиев.

Сигнали за нарушения от страна на комисар Кирил Войнов има още от месец април тази година, каза още той. По думите му прекалено рано е да се каже дали сигналите срещу началника на НС„Пожарна и аварийна безопасност” Кирил Войнов ще бъдат потвърдени.

Мисля, че е рано да се петни името на комисар Кирил Войнов, подчерта Илиев.

Първият сигнал от април месец е приключил като проверка. Комисар Войнов е написал възражение на резултата на проверката. В периода на първата проверка са постъпили още два сигнала, в момента тече проверката по тях, обясни Илия Илиев.

<!--Citat-->

Главният комисар на МВР поясни, че не всички получени сигнали за корупция са анонимни. Нека да приключи проверката по случая и ви казвам, че нищо няма да остане скрито от хората, допълни комисар Илиев.

Главният комисар заяви още, че най-вероятно има връзка между задържания тази седмица в Испания кокаин с участието на българи и случая на остров Мартиника, при който отново бяха намесени лица от българския престъпен контингент. Специално по наркотиците имаме операция “Drugstore” с Дирекция “Антидрога”-Италия за пресичане на доставки за разпространение на кокаин, отбеляза Илиев. В момента се провеждат още няколко такива операции и през следващата седмица ще има и други резултати, посочи той.

Над 3000 лица са проверени по убийството на сестри Белнейски досега. Ще се ходи в Англия с нови факти, отчете още главният секретар на МВР. Ще се търси по добра техника и възможности. Той призна, че най-голямата му болка било това все още неразкрито убийство.