/ iStock/Getty Images
Най-тежката мярка „Задържане под стража” наложи Окръжен съд-Пазарджик на турския гражданин, предложил подкуп на полицаи на АМ „Тракия”, предаде БГНЕС.

Задържаният при опит да подкупи пътни полицаи турски водач на ТИР остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Пазарджик. По време на съдебното заседание стана ясно, че причина за проверката е, че камионът се е движел по АМ „Тракия” в часове, забранени за преминаване на коли над 12 тона.

Тировете са били два и карали са един след друг.

Били спрени за проверка, а след като първият бил пуснат да тръгне, вторият, където е с шофьор турският гражданин, не разбрал, че трябва да изчака полицаите, и също потеглил. Случката се разиграла в района на 94-ти километър от АМ „Тракия” в платното по посока за София.

Арестуваха турски тираджия за рушвет от 20 евро

След като униформените установили нарушение по Закона за движение по пътищата и предприели действия по съставянето на акт, турчинът извадил банкнота от 20 евро и я предложил на органите на реда с цел да не бъде санкциониран.

Прокурор Нели Попова поиска най-тежката мярка спрямо задържания с мотива, че ако бъде пуснат на свобода, може да се укрие. Тя определи обвинението като тежко обществено провинение.

В съдебна зала 56-годишният шофьор заяви, че има здравословни проблеми и насрочена сърдечна операция в Турция за 9-ти септември, и поиска да му бъде наложена по-лека мярка. Съдия Веселин Петричев обаче реши, че до приключване на делото мъжът трябва да остане в ареста.
БГНЕС