Трябва да сме подготвени за подема след кризата, смята Сакскобургготски
Трябва да сме подготвени за подема след кризата, смята Сакскобургготски / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски смята, че държавата, българската икономика и предприемачите трябва да бъдат подготвени за периода след края на световната финансова криза, защото тогава подемът щял да бъде огромен и не трябвало да ни завари неподготвени. Сакскобургготски говори в края на дискусия, организирана от жълтите, за създаването на Закон за публично-частното партньорство.

„Всички са загрижени заради кризата, но като заклет реалист бих искал да подчертая и друго, нека нашата икономика, частният сектор и държавата да бъдат подготвени за следкризисния момент, за да не ни завари неподготвени тогава. Подемът ще бъде огромен и искам да видя участието частно и на държавата в момент на подем, върху който трябва да насочим погледите си”, коментира Симеон Сакскобургготски.

По време на обсъждането стана ясно, че вече е в ход проект за изграждане на затвор на принципа на публично-частното партньорство. Министерството на правосъдието пък наскоро променило нормативната база, за да може да се осъществи изграждането на нови места за лишаване от свобода отново на този принцип. Участниците във форума се обединиха около необходимостта контролът при изпълнението на такива проекти да бъде силен.