Топлофикация-София опрощава лихви на длъжници
Топлофикация-София опрощава лихви на длъжници / netinfo
Пет процента отстъпка да ползват абонатите на "Tоплофикация - София" в един блок ако всички живеещи в него са платили сметките си навреме. Това се обсъжда в топлинното дружество, съобщи председателят на борда на директорите Лилия Маутнер. След месец се очаква да бъде обявено опрощаване на лихвите за дължими суми, но само за длъжниците, които внесат главницата на куп.

Тези варианти бяха съобщени при обсъждане на актуализирания бизнес план на „Топлофикация – София”. С 9 млн. лева ще се реализира ремонтната програма на през тази година е записано в бизнес плана. Програмата за модернизация на топло-преносната мрежа е на стойност над 50 млн. лева, от които 19 млн. лева са от собствени приходи на фирмата, каза изпълнителният директор на „Топлофикация – София” Петко Милевски.

Ремонтната и инвестиционната програма на дружеството са основните акценти в актуализирания финансов план на фирмата, които предстои да се внесат за одобрение от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Петко Милевски подчерта, че ако не се приеме обновената финансова програма дружеството ще завърши годината с около 40 млн. лева загуба.

Според заложеното в актуализирания бизнес план предстои да се изградят 10 км. нова тръбна мрежа, да се монтират между 1600 и 1900 нови абонатни станции, да се възстанови авариралият в края на март газопровод в Суходол с 250 хил. лева. Милевски се похвали, че доверието към дружеството се връща и подчерта, че има 6000 заявки за нови абонати.