Терорът няма да скара България и Израел, категоричен е Мисежников
Терорът няма да скара България и Израел, категоричен е Мисежников / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Терорът няма да скара България и Израел, категоричен е Мисежников
55471
Терорът няма да скара България и Израел, категоричен е Мисежников
  • Терорът няма да скара България и Израел, категоричен е Мисежников

Терорът няма да ни спре да пътуваме, терорът няма да скара България и Израел, ние сме тук, за да изпратим силно послание за живот. Това каза на летище Бургас израелският министър на туризма Стас Мисежников.

Министърът, неговата делегация от туроператори, израелският посланик у нас, кметът на Бургас, областният управител, депутати и израелската духовна общност в Бургас поднесоха цветята направо на паркинга, на мястото на взривения автобус, символично очертано от четири дървени поставки. След това Мисежников за втори път заяви причината за своята визита у нас, точно в този момент: „Да покажем, че въпреки тази голяма трагедия, ние продължаваме да живеем както винаги. Тези хора, които загинаха тук, те ни заповядаха живот”.

Отношенията между Израел и България винаги са били добри и това ще продължава и в бъдеще, изтъкна още израелският министър. „Израелците обичат България, израелците обичат да пътуват и ще продължат да посещават България”, каза той.

Както още в началото на своето посещение у нас, така и днес, няколко пъти министър Мисежников повтори, че Израел е убеден кой стои зад взрива на летище Бургас. „Атентатът миналата сряда е направен от Хизбула и е спонсориран от Иран”, категоричен беше той.

Министърът на туризма на Израел посети Бургас, придружаван от представители на израелската туристическа индустрия. Посещението е символично и има за цел да запази връзките в сферата на туризма, след терористичния акт в Бургас, при който загинаха петима израелски и един български граждани.

Новини от Бургас