Състоянието на тримата ранени при взрива в Лом остава тежко
Състоянието на тримата ранени при взрива в Лом остава тежко / netinfo

Собственикът на апартамента в Лом, в който се взриви газова бутилка и рани трима души, Красимир Илиев е в най-тежко състояние, съобщи за Дарик радио шефът на клиниката по изгаряния в „Пирогов” професор Огнян Хаджийски. В тежко състояние е единият от двамата ранени пожарникари – Илия Василев, извън опасност за живота е другият огнеборец Владимир Петков.

„Красимир още се намира в шоково състояние поради голямото и тежко изгаряне и поражението от взривната вълна, която се е образувала при избухването на газовата бутилка, уточни професорът. Поради това не е бил опериран в момента, а това ще стане утре, ако състоянието му позволява.

„Илия днеска беше опериран като се изрязаха изгорелите тъкани по ръцете и десния крак и бяха покрити с кожа взета от други места от тялото, добави Хаджийски. По думите му Владимир е в най-доброто състояние.

Предстои и на тримата да се направят специални изследвания, за да се установи степента на пораженията в белия дроб в резултат на вдишването на пушека и отровните газове от пожара.