Софийски градски съд освободи без мярка за неотклонение прокурора от Перник Бисер Михайлов. Съдът реши, че няма достатъчно доказателства, че той е автор на престъплението и не следва да се взема мярка за неотклонение. Обвиняемият следва да бъде освободен от ареста незабавно, ако не подлежи на друго задържане.

Taзи сутрин съпругата на Михайлов, който беше арестуван за побой над нея отрече да е жертва на домашно насилие.
 
Съпругата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов е изпаднала в безсъзнание, той също е с наранявания

Биляна Михайлова, която в момента се намира в болница твърди, че среднощният конфликт между нея и съпруга ѝ е обикновен битов скандал. Жената казва, че по време на разправията е паднала и не помни точно какво се е случило. "Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство", твърди тя. 

В петък Софийската градска прокуратура се готвеше да обвини Михайлов в нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие. Както и да поиска от главния прокурор да внесе във ВСС предложение за отстраняването на Бисер Михайлов от прокурорския му пост.

Задържаха прокурора от Перник Бисер Михайлов за побой над съпругата му

"Пострадалата заявява, че първоначално атмосферата е била спокойна, докато в един момент не са влезели в словесния конфликт, а след това очевидно са преминали и в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода - това предстои да бъде установено. Дъщерята е подал сигнала на 112 след като е видяла, че майката лежи на пода. Жертвата казва, че ѝ се губят моменти и не знае дали сама е паднала", каза в петък Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Синът му на семейството - Васил Михайлов е подсъдим по няколко случая за побои.

След избухването на скандалите с него бащата - Бисер Михайлов подаде оставка като зам. окръжен прокурор на Перник. Въпреки призивите да напусне системата, той остана редови магистрат.