Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан за 72 часа заради побой над съпругата му, посочиха от полицията и прокуратурата.

Дъщеря му е съобщила за това, че е пребил майка ѝ. Сигналът е подаден от момичето в 23:30 ч. вчера, каза за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

„В ранните часове на днешния ден е получено съобщение в Софийска градска прокуратура (СГП) от полицията в Перник, че прокурор от Окръжната прокуратура в Перник е нанесъл телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие“, посочиха от прокуратурата.

Дежурен следовател при СГП  веднага е посетил местопроизшествието, като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели, предстоят още. Ще се назначи съдебно-медицинска експертиза и делото да бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него.

Очаква се по-късно днес градската прокуратура в София да предложи на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да бъде отправено искане до прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за незабавно отстраняване на Михайлов.

Синът му - Васил Михайлов е подсъдим по няколко случая за побои. След избухването на скандалите с него бащата - Бисер Михайлов подаде оставка като зам. окръжен прокурор на Перник. Въпреки призивите да напусне системата, той остана редови магистрат.
Прокуратура/пресцентър, БТА, nova.bg