Искрен Веселинов
Искрен Веселинов / БГНЕС
Това е поредната стъпка от антикризисните мерки, които депутатите от ВМРО извоюваха да бъдат приети от парламента.
Свалят общински и държавни наеми за засегнати от COVID- кризата. Преди седмица народните представители от партията на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, внесоха в НС пакет от нужни законодателни промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците.

Една от мерките, които депутатите от ВМРО предложиха вече е факт. Тя е по инициатива на зам.-председателя на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов и засяга наемите на терени и обекти държавна и общинска собственост.

Според вече приетите законодателни правила, по време на извънредната епидемична обстановка и два месеца след нейната отмяна министрите, областните управители и ръководителите на други ведомства, както и общинските съвети по места да имат право да приемат решения и да издават заповеди за намаляване размера на вноските за наем или за освобождаване от заплащането им изцяло или частично от физически и юридически лица, които са ограничили или преустановили дейността си в имота вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредната епидемична обстановка.

За да се възползват от новите правила наемателите на държавни и общински терени трябва да докажат, чрез съответни документи, затрудненото си финансово състояние.