българска армия
българска армия / Dariknews.bg, архив
Военните формирования на Сухопътните войски отбелязват своя боен празник с Ден на отворени врати, съобщиха от министерството на отбраната.

Над 1600 деца и ученици от гарнизони Смолян, Карлово и Казанлък вече посетиха военните формирования от Сухопътните войски. В Смолян те имаха възможност да катерят алпийска стена и да разгледат оборудването на военнослужещите за действие във високо-планински условия. В Карлово учениците бяха част от механизирани патрули с бронирани машини „Хамър“ и бяха запознати с мерките за безопасност, които военнослужещите предприемат при движение в непозната среда. В Казанлък военнослужещите демонстрираха пред своите гости уменията си при работа с роботизираната система за обезвреждане на импровизирани взривни устройства.

Техника и оръжия показаха военните в Благоевград по повод предстоящия Празник на Сухопътните войски

Военните формирования в Благоевград, Враца, Пловдив и Асеновград посрещат ученици и граждани, които искат да научат повече за мисиите и задачите на военнослужещите от Сухопътните войски. Гостите имат възможност да разгледат статичния показ на образци оръжие и военна техника.

В понеделник от 10.00 ч. военнослужещите от военните формирования от състава на Сухопътните войски в градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Сливен, Мусачево, Горна Оряховица и с. Свобода ще посрещнат своите гости и ще им представят възможностите на въоръжението и бойната техника на формированията.
пресцентър, Министерство на отбраната