/ БГНЕС
Софийският градски съд остави в ареста Драгомир Драгомиров, задържан за двойното убийство, което стана преди два дни в столичния квартал "Витоша". Тогава бяха застреляни Вячеслав Коев и Стойка Мишева, а синът й тежко ранен.

Мотивът за стрелбата били 100 000 лева, които мъжът трябвало да получи от известен период от време. Той е собственик на строителна фирма, а убитите - предприемачи. В съдебната зала стана ясно, че Драгомиров е диабетик. Има и високо кръвно.

Задържаният за двойното убийство в София не може да обясни какво и как се е случило (ВИДЕО)

Прокуратурата се позова на разпита на няколко свидетели, които подробно разказали, как чули стрелбата и дори видели част от случващото се. Обвинението смята, че ако е на свобода Драгомиров може да извърши друго престъпление, независимо, че е с чисто криминално минало.

Защитата обясни, че не е ясно дали Драгомиров е разбирал действията си и е осъзнавал какво се е случвало. Вчера е било направено психиатрично изследване, според което мъжът е здрав. Прегледът бил направен в нарушение, твърди защитата. Освен това Драгомиров се е намирал в колата си и сам се е предал и не е бягал от полицията. И за това защитата поиска домашен арест.

Лекари се борят за живота на оцелелия в стрелбата в столицата

"Съжалявам за инцидента, нямам обяснение какво се случи. Искам да се грижа за децата си, ще съдействам на разследващите", каза Драгомиров.
БТА