Страната ни не била опасна дестинация
Страната ни не била опасна дестинация / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Министърът на туризма на Израел Стас Мисежников възнамерява да дойде в България като турист, обяви самият той пред журналисти във Варна, където пристигна заедно с българския си колега Делян Добрев.

„Съжалявам, че трябваше да пристигна заради тези събития. Преди две години възнамерявах да посетя страната ви като турист и няма да се откажа от намерението си", заяви Мисежников. Във Варна той повтори, че терорът няма граници, а страната ни не е опасна дестинация и дори е препоръчително да се посети. „Както не е опасно да се гледа филм в САЩ, както не е опасно да се отиде в Норвегия. Терорът може да се случи на всяка една точка в света", каза още израелският министър, визирайки масовите убийства, извършени от Джеймс Холмс и Андерш Брайвик.

Мисежников добави, че сънародниците му няма да спрат да живеят и да се разхождат. Много от тях, пристигнали в България ден след атентата, искали да си удължат престоя със седмица. С щастливи еврейски туристи чуждестранният гост се срещнал в Бургас и региона, откъдето мина на път за Варна.

„Не съм човек от специалните служби, нито терорист", отговори Мисежников на въпрос как България е била избрана за място на атентата.

Други новини от Варна