/ iStock/Getty Images
Преустановява се приемът на пациенти в Неврологичното отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч поради липса на персонал, тъй като лекар и медицинска сестра са с положителни проби за COVID-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. През седмицата беше съобщено за още две медицински сестри и един лекар от отделението, заразени с коронавирус.

Пациентите с неврологични проблеми ще бъдат насочвани към МБАЛ - Троян.

Общо през последното денонощие с положителни проби са четири медицински лица, като другите двама са лекари от троянската болница.

Новодиагностицираните случаи на заразени с COVID-19 в Ловешка област са 54, като 34 са от община Ловеч, 14 - от община Троян, трима са заразените от община Луковит, двама - от община Тетевен и един от община Ябланица. Настанени в болница са 12 от тях.

Само двама от новите случаи са контактни на положителни и съобщени лица. Всички останали нямат епидемична връзка помежду си, т.е. наблюдава се дифузно разпространение, уточняват от РЗИ.

От там съобщават още, че има заразен учител от ОУ "Христо Никифоров" и ученик от Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч, но мерки няма да се предприемат в двете училища.
БТА