Спипаха трима, уличени в телефонни измами
Спипаха трима, уличени в телефонни измами / DarikNews.bg, архив

Двама мъже и жена, уличени в извършване на телефонни измами, са задържани при съвместна полицейска операция на служители от ОД на МВР в Пловдив и Велико Търново, осъществена под ръководството на ГД "Национална полиция". Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

80-годишна жена се подлъга два пъти за три дни по телефонни измамници

Задържани са мъж и жена от Горна Оряховица - на 26 и 31 години, както и 29-годишен мъж от Троян. И тримата са криминално проявени, регистрирани за кражби, грабежи, ползване на неистински документи, опити за имотни измами и др., двамата мъже са осъждани. По-младият мъж е осъждан десет пъти за различни престъпления.

Отзивчиви баби захранили с над 17 000 лева телефонни измамници в Габровско

Тримата са задържани при опит да измамят 73-годишна жена в Карлово. Те й съобщили по телефона, че племенницата й, която живее в Испания, е изпратила колет с документи и 40 000 евро. За да го освободи обаче тя трябвало да предаде 5000 лева. Служители на РУ-Карлово са осуетили предаването на сумата.

От полицията напомнят на хората да не се доверяват на непознати и по никакъв повод да не дават пари на ръка. При всяко съмнение, че може да става дума за измама, да подават своевременно сигнали в полицията.