СОС се събра на тържествена сесия по случай Деня на София
СОС се събра на тържествена сесия по случай Деня на София / netinfo

Столичните общински съветници се обединиха за решаване на проблемите на София. Това стана на тържествена сесия на общинския съвет по случай празника на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и София, който се отбелязва и като ден на столицата.

Тържествената сесия беше открита от председателя на местния парламент Андрей Иванов, който обяви общинските съветници за съдии в мача между успеха и проблемите и заяви, че в този мач ще се свири срещу заменките, корупцията и непрозрачната политика, за да бъдат решени проблеми като трафика и презастрояването на София.

Заради отсъствието на кмета Бойко Борисов, който не е успял да излети от Израел, заместник столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави съветниците от негово име с пожелания за съвестна работа по решаване на градските проблеми и изживяване на общите успехи.

По традиция общинският съвет допълни Списъка с почетните граждани на София, като този път отличието беше дадено на белгийския меценат Юго Вутен, допринесъл за развитието на деца-таланти и деца от улицата чрез програмите на фондация „Св. св. Кирил и Методий”.

Посмъртно с почетния знак на София беше награден съветникът от БСП Евтим Евтимов. Сесията завърши с пожелания за успешно управление на града, който ще ни надживее, но няма да остане същият.