Социалистите изслушват обясненията на Страхил Ангелов за пътуването му до Сирия
Социалистите изслушват обясненията на Страхил Ангелов за пътуването му до Сирия / снимка: БГНЕС

Парламентарната група на Коалиция за България очаква да чуе обясненията на депутата Страхил Ангелов за пътуването му до Сирия. Това каза на пресконференция заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова. Това пътуване е частно и в лично качество на Страхил Ангелов, сам си го е платил, отбеляза тя. Неговото посещение в Сирия е изцяло самостоятелна акция, която по никакъв начин не е съгласувана и подкрепена от ПГ или от ръководството на БСП, посочи Манолова.

Тя обясни, че преди около месец е имало отправена покана към парламентарната група от едно подразделение на Търговско-промишлената палата за организиране на официално посещение на депутати от Коалиция за България в Сирия. Поканата обаче е била категорично отказана от ръководството на ПГ.

Ангелов е уведомен, че сме отказали каквото и да е посещение в Сирия в тази ситуация - на гражданска война и започнали мирни преговори, посочи Мая Манолова.

Днес ПГ на Коалиция за България ще обсъди поведението му, ще чуе неговите обяснения и след това ще вземе решение, каза Манолова в отговор на въпрос дали Страхил Ангелов ще бъде отстранен като председател на Групата за приятелство със Сирия в Народното събрание.