Служителите на онкологичния център в Стара Загора излязоха на протест
Служителите на онкологичния център в Стара Загора излязоха на протест / снимка: Dariknews.bg

Работещите в Комплексен онкологичен център Стара Загора започнаха символичен протест срещу вливането на центровете в многопрофилните болници. От днес медицинският персонал носи сини лентички, на които пише „Аз протестирам". По този начин здравните работници изразяват своето несъгласие с проекта за изменение на закона за лечебните заведения.

Точно в 10, използвайки почивката, здравните работници се събраха пред сградата на онкологичния център в Стара Загора, за да изразят своя протест срещу готвените промени.

„Онкологичните заболявания са квалифицирани като хронични и социално значими. Ако бъде извършено сливането пациентите ще имат по-затруднен достъп до лечение", категоричен е управителят на центъра д-р Петьо Чилингиров.

В началото на 2014 година бе инсталирана високотехнологична апаратура по програма „Регионално развитие" и в договора ясно е записано, че тя ще работи в центъра в продължение на 5 години, обясниха от центъра.

„В момента работим на минимум персонал, а по принцип реформата включва съкращения. При нас необходимост от съкращения няма", допълни д-р Чилингиров.

Протестите ще продължат. Здравните работници ще обединят усилията си и с останалите центрове в страната. Готови са да отидат и пред Министерството на здравеопазването.