Службите ни предотвратили атентат, подготвян за преди няколко месеца
Службите ни предотвратили атентат, подготвян за преди няколко месеца / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Службите ни са предотвратили терористичен атентат, подготвян за преди няколко месеца
55456
Службите ни са предотвратили терористичен атентат, подготвян за преди няколко месеца
  • Службите ни са предотвратили терористичен атентат, подготвян за преди няколко месеца

Българските служби са предотвратили терористичен атентат, подготвян за преди няколко месеца. Това заяви израелският министър на туризма Стас Мисежников, който е на официално посещение у нас.

Мисежников беше категоричен, че атентатът няма да помрачи отношенията между двете страни, но трябва да се засили сътрудничеството по отношение на сигурността.

Израелският министър на туризма допълни, че и двете страни са много сигурни, а терористични атентати се случват навсякъде - в България, Израел, Норвегия, САЩ и много други страни, но това не означава, че трябва да спрем да пътуваме.

"На последното заседание на израелското правителство преди два дни научих, че българските специални служби са предотвратили терористичен акт, планиран за преди няколко месеца. За съжаление, такива работи се случват и от 100 опита един успява. За съжаление, цената в човешки животи е много, много скъпа. Мисля, че българското правителство при тази терористична атака демонстрира много сериозен професионализъм и много адекватна реакция", каза още министър Мисежников.