Цалапица се готви за национален протест в София, съобщи NOVA. Хората организират демонстрация пред Съдебната палата.

Не стихва и напрежението в селото след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Хората настояват да бъде заловен заподозреният за убийството, който се укрива в Германия. 

"С протеста в София излизаме да изразим ясна гражданска позиция, че подобни деяния и всеки акт на насилие и агресия няма да бъде толериран повече от обществото ни. Нашите искания са прокуратурата да смени обвинението на близнаците Динкови, защото за нас, като граждани, те са наравно виновни с посочения за убиец. Би ни успокоил един справедлив процес, да е ясно, че всеки трябва да понесе своята отговорност - всеки, който е укривал истината по време на разследванията", заяви протестираща от селото. 

"Вече поставихме камери за видеонаблюдение. В селото има 15 камери на входно-изходните артерии, на някои сгради, както и в парка на обществените места. Една от тези камери е засякла автомобила, с който се предполага, че е превозено тялото на Димитър. Друга камера, която се намира в парка, също е заснела превозното средство. Смятам, че като превенция сме постъпили правилно. Сменихме наскоро и осветлението, отново като превенция срещу престъпления и ПТП-та", заяви Павел Михайлов, кмет на община Родопи.

Повече по темата гледайте във видеото. 
NOVA