Родителите на 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен в изнасилване и убийство на 7-годишно момиченце край Сливен, са знаели какво е извършил. Майка му е помогнала да си събере багажа, преди да избяга в гората над село Сотиря. Това твърдят част от доброволците, участвали в издирването му. Ден след залавянето на младия мъж, местните още са в ужас от трагедията. По-късно днес се очаква на Трифонов да бъдат повдигнати три обвинения – за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице. От Окръжната прокуратура в Сливен обявиха, че ще разглеждат мярката за неотклонение на Мартин в понеделник, посочва NOVA.

Село Сотиря престъпление
БГНЕС

Психологически профил на заподозрения за бруталното убийство на дете в Сотиря
 
Това не е първото обвинение за блудство, което прокуратурата повдига на Мартин Трифонов. Той е изтърпявал присъда по това обвинение в затвора в Бургас. По неофициална информация там той е бил сексуално малтретиран.
 
Мартин Трифонов – предполагаемият убиец на 7- годишното дете в село Сотиря, остава в болницата в Сливен, под охрана. На този етап от Прокуратурата посочват, че задържаният не е дал обяснение. Мотивите за извършването на бруталното престъпление също остават неясни.
 
Малко след ареста на мъжа хората в селото продължават да недоумяват как човек без психични заболявания и без да е употребил алкохол и наркотици, каквито данни разпространиха от МВР, може да посегне на дете.

Село Сотиря престъпление
БГНЕС

Хванаха предполагаемия убиец на детето в село Сотиря (СНИМКА)
 
„Ще отнеме доста време, докато хората в селото се успокоят. Писмени жалби срещу Мартин не сме получавали. Когато има напрежение, трябва да се пише до кмета и да се звъни на 112. Когато се подаде сигнал на спешния телефон, тогава може да се вземе под внимание и органите на реда да си свършат работата”, коментира кметът на селото Димчо Георгиев.
 
Междувременно вчера се оказа, че докато МВР го издирва над 10 часа, доста хора от село Сотиря са го видели.

Мартин Трифонов

Разкриха подробности след ареста на предполагаемия убиец на детето от село Сотиря
 
„Видях го, беше при мен. Той дойде у нас и му дадох да се нахрани. Понеже е беден, реших да направя добро. Всичко това се случи около 14 часа. Не знаех, за случилото се. Ако бях наясно щях да го хвана”, обясни Мими.
 
„Ударих го 2-3 пъти и го вързах за едната ръка с въже. Успя да избяга обаче, подгоних го, но не можах да го настигна. Тогава се обадих на полицията”, разказа Ганчо.
 
„Имам впечатление от него от доста дълго време. Той се изхранва предимно с дребни кражби. Краде от домовете на възрастни хора. Често обитава къщи, в които няма собственици или са изоставени”, каза Диян Вълчев. 
 
Хората в Сотиря се гневят, че Мартин може да признае вината си и, според закона, присъдата му може да бъде намалена с 1/3.

Село Сотиря престъпление
БГНЕС

7-годишно момиченце е изнасилено и пребито до смърт в сливенско село
 
Според директора на Държавната психиатрична болница д-р Цветеслава Гълъбова, са необходими спешни законодателни мерки такава възможност да не съществува при такова престъпление.
 
"Предпочитам с моите данъци да го отглеждаме до живот в затвора, отколкото да излезе след 20 години. Тогава ще е същият, само че по-усъвършенстван", обясни тя.

полиция задържан
БГНЕС/СЛИВЕН ИНФО

nova.bg