Хванаха предполагаемия убиец на 7-годишното момиченце в село Сотиря 21-годишния Мартин Трифонов, съобщи пред NOVA главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Потвърждаваме, че Мартин Трифонов е задържан. При задържането е оказал съпротива, доста време го преследваха. Откаран е в сливенската болница. Има рани, но трябва да установим дали са от прострелване или от други наранявания. На този етап можем да потвърдим, че това е извършителят на убийството. Предстои да го докажем с необходимите експертизи. Все още не са водени разпити с него", каза още той.

БГНЕС/СЛИВЕН ИНФО

До задържането на мъжа се е стигнало, след като е установено, че се крие в една от необитаемите постройки във вилната зона край селото.

Той е задържан от полицаи с помощта на местни момчета от селото. Те разказаха, че той опитал да избяга и полицията е открила огън във въздуха.

Тежкото престъпление стана в четвъртък вечерта в сливенското село. Детето беше намерено в дере, изнасилено и пребито до смърт.

Силите на реда издирваха предполагаемия извършител по земя и въздух. По последна информация Мартин Трифонов се засякъл с момиченцето вчера следобед в магазин в селото, в който детето влязло да си купи сладолед. Малко по-късно момиченцето е било намерено в безпомощно състояние, а по-късно починало в болницата.

По данни на МВР заподозреният е безработен, неграмотен и е лежал в затвора за блудство и кражби.

Село Сотиря престъпление
БГНЕС

Според разкази на хора от селото, Трифонов живеел във вилната зона, слизал до селото само за да пазарува, не общувал с никого и е заплашвал местни деца и преди. Той е участник и в инцидент отпреди година, при който 7 кучета разкъсаха стопанина си. Тогава Трифонов минавал покрай една от вилите и кучетата от двора го нападнали. Стопанинът им опитал да ги укроти, но бил нападнат от тях и нахапан до смърт.

„Безработен е, саможив човек е, асоциален, няма никакви приятели. Семейството му е в много тежко материално положение, не разполага с финансови средства, няма работа, не е завършил образование. Осъждан е за блудство към негова близка на неговата възраст, били са на 16 години тогава“, посочи по-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов.