Намаляването на ДДС ставката трябва да важи за заведенията за хранене и местата за развлечение. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ по NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Със забраната на работата на ресторантите, забранихме и работата на кафенетата. Сега ще подпомогнем ресторантите, но кафенетата и другите заведения няма. Защото "ресторанти" е тясно определена категория“, обоснова се лидерът на НФСБ.

Той уточни, че алкохолът и тютюневите изделия са изключени от мярката за намаляване на ДДС.

Бюджетната комисия пусна на първо четене по-ниското ДДС за ресторантите

Симеонов беше категоричен, че законът за шума е нещо изключително добро за България и по никакъв начин няма да допусне правилата да се нарушават.

По думите му няма основание за намаляване на ДДС за стоките от първа необходимост, тъй като веригите имат неколкократен ръст. Повишено е и търсенето на фармацевтични продукти.

Валери Симеонов обясни, че не е обсъждан вариант за смяна на министъра на финансите Владислав Горанов заради разпространените от Васил Божков SMS-и, за които се твърди, че са разменени между двамата. Той определи обвиняемият бизнесмен като „изпечен дубайски лъжец“.