Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 25-годишния шофьор, който блъсна и уби балетист във Варна. Говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров коментира, че засега задържаният се възползва от правото си да не дава обяснения пред разследващите, съобщава NOVA.

Велосипедист почина след удар от „БМВ”, виновникът избяга

39-годишният балетист, който карал колело, бил блъснат от БМВ във вечерните часове на 10 септември и по-късно почина в болница от травмите си. Водачът избягал от местопроизшествието.  Шофьорът никога не е имал книжка, но въпреки това колата е негова собственост. Два пъти досега е глобяван заради шофиране без правоспособност. Първият му акт е още като непълнолетен през 2010 г., а вторият - от миналата година.  25-годишният мъж се е предал в полицията във вторник следобед, близо 20 часа след катастрофата. 

 „Има достатъчно свидетели”, заяви Лазаров. Все още се очакват резултатите от пробите за наркотици.

Шофьор без книжка убил балетиста във Варна

Стана ясно още и защо досега водачът се е разминавал само с глоби, въпреки че е неправоспособен и пътните полицаи са го засичали зад волана. „Управлението без водаческа правоспособност е административно нарушение, затова са му наложени административни наказания”, обясни Лазаров.
nova.bg