"С Лот 3 свършва истинското строителство на автомагистрала "Хемус". Намерихме хаос в бъдещото строителство на магистралата - незаконното строителство на 4 и 5 Лот и истинската строителна илюзия на 7 и 8 Лот, където няма и трасе". Това каза пред журналисти регионалният министър Иван Шишков по време на инспекция на Лот 3 от магистралата.

По думите му е финализирано и отчуждаването за 4 и 5 Лот.

"За съжаление никой не си направи труда да внесе в Народното събрание текст за незаконното строителство, защото към днешна дата можеше не само да имаме започнато отново строителство на АМ 'Хемус", но можеше да имаме започнато строителство и на 4 и 5 Лот. Истината е, че строителството на магистралата беше забавено заради това, че не беше плащано", добави Шишков.

Той заяви, че най-критичен е Лот 2, тъй като е с най-малък напредък в строителството.

"През последните дни направихме плащания по важни инфраструктурни обекти. Извадихме тези обекти от икономическата кома, в която бяха изпаднали", подчерта Шишков.

Регионалният министър увери, че в края на септември или в началото на октомври движението по Лот 10 ще бъде пуснато.

В инспекцията участваха също заместник-министър Захари Христов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Иво Иванов и изпълнителният директор на „Автомагистрали” ЕАД инж. Иван Станчев.

Очаквайте подробности.