Въпреки започналата акция на КАТ, при която на мушка са леките автомобили, движещи се в бус лентите, нарушители не липсват. Това каза пред Нова телевизия представител на Столичния градски транспорт.

Той обясни, че преминаването на коли през бус лентите нарушава сериозно графика на движение на автобусите и тролейбусите в София.

Комисар Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция" към СДВР, пък коментира някои от сигналите за нарушения на пътя, изпратени в рубриката на Нова „Моята новина". Един от видеоклиповете показва как патрулен автомобил се движи в бус лента в София. Ком. Тенев обясни, че действията на подчинените му целели да вдъхнат респект у евентуални други нарушители.

Друг човек изпратил снимка на полицейски автомобил, паркирал на спирка в София. Въпросният екип се отзовал на сигнал за проблем в намиращо се наблизо питейно заведение и спрял на спирката, за да реагира по-бързо, обясни ком. Тенев.

„На автомобилите със специален режим на движение законът позволява да се движат и да спират на определени места, където останалите коли не могат", напомни шефът на КАТ.

Източник: Novanews.bg