Сакскобургготски: Не мога да гадая дали пътищата на НДСВ и БНД ще се срещнат
Сакскобургготски: Не мога да гадая дали пътищата на НДСВ и БНД ще се срещнат / cнимкa: Sofia Photo Agency

Симеон Сакскобургготски заяви пред Дарик, че не е гадател, за да може да предвиди дали пътищата на НДСВ и Българска нова демокрация ще се срещнат в бъдещето. Лидерът на НДСВ е в Мадрид, където участва в откриването на четвъртата световна среща на българските медии.

Симеон Сакскобургготски поясни, че след като основателите на новата партия са напуснали НДСВ, а идеите са едни и същи, „Обяснете ми дали има възможност за някаква съвместна работа” попита риторично Симеон Сакскобургготски и допълни: „Те са си преценили”.

Лидерът на НДСВ и бивш премиер отказа да обясни защо при направените наскоро правителствени промени е дал да бъде освободен от поста му министъра на отбраната. Според Сакскобургготски има по-комплексни съображения в политиката от тези за личностните и професионалните качества. Оценката на жълтия лидер е, че с направените смени се дава повече енергия и, че надеждата е те да са от полза. По-рано при откриването на медийната среща Сакскобургготски заяви: „Знаем колко е лесно човек да стане популярен чрез популизъм и демагогия. Не държа на поръчкови кампании, които не веднъж са ме пращали с куфарите в Мадрид. От моя опит знам, че обективното и реалното носи дивиденти”.

Този следобед Симеон Сакскобургготски вероятно със съпругата си ще има среща с краля на Испания. Не стана ясно какви теми ще обсъждат двамата.