Деница Сачева коментира преговорите между ГЕРБ и Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и отговори защо са бързали с мандата. 

Тя обясни и как ще продължат разговорите с ПП-ДБ. "След това скандално изявление, което беше направено от Василев, че Габриел не може да бъде премиер - за нас разговорите по-скоро са приключили, оставям все пак една врата заради отговорността към България", каза Сачева.

Припомняме, че във вторник Габриел върна на Радев мандата изпълнен, а от ПП-ДБ заявиха, че съставът на кабинета не е съгласуван с тях.

"Ние преговаряхме в продължение на 8 дни, изчерпахме всички големи и важни теми, по които трябваше да бъде получено съгласие, но тези преговори сякаш нямаха край", заяви тя.

"Всеки ден се идваше с нови искания, вкарваха се нови неща, които трябва да бъдат договаряни и ние казахме, че на тези преговори трябва да се сложи край, защото няма смисъл да продължаваме да изпълняваме сценария на ПП", допълни Сачева.

Василев: Бих се извинил на жената Мария Габриел, но на кандидата за премиер - не

"Това, което се случи беше да покажем нашата отговорност към държавата, да внесем кабинет, който Мария Габриел да предложи, да каже с кои хора иска да изпълнява приоритетите и по никакъв начин не сме застрашили основните стратегически приоритети, по които трябва да работи държавата - съдебна реформа, Шенген, еврозона", каза тя.

Тя заяви, че няма да допуснат името на Габриел да бъде повече обект на подобно отношение. "България никога повече не може и не трябва да има министър на финансите, който се казва Асен Василев", допълни тя.

Сачева подчерта, че за тях е важно да има правителство.

"Ако ПП желаят да имат такова безотговорно поведение, ние по-скоро ще стигнем до избори", каза тя. "Трябва да се игнорира личността на Асен Василев и той не трябва да участва повече в българската политика", допълни Сачева.

Междувременно Асен Василев посочи, че би се извинил на жената Мария Габриел, но на кандидата за премиер - не.

"Видяхме селски тарикатлъци", заяви във вторник Асен Василев. "Това показва, че г-жа Габриел вече не е част от решението, а е част от проблема - може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България."

Във вторник Кирил Петков заяви, че е имал "базово доверие" на Мария Габриел, но то е било безвъзвратно загубено. "Тя се подаде на натиск на Борисов и предполагам и на натиска на Пеевски", каза той.

"Тя показа, че няма качествата да бъде премиер. Жал ми е за нея, а за г-н Борисов ме е срам", допълни Петков.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня