Според мен отиваме на нови избори. Това е нормалният край на един ненормален сговор. Това заяви Корнелия Нинова пред журналисти.

Репликите на раздора: „Тя е новото красиво лице на мафията“ и „Те са невъзпитани и ме награкват“

"Тези хора ги събра страхът и алчността. Облякоха този сговор в евроатлантически целувки, които вчера се скъсаха. Видяхте, че няма нищо евроатлантическо в такова поведение", допълни тя.

Георги Димитров

По думите ѝ Бойко Борисов се страхува за себе си и единственото нещо , което иска, е "да оцелее и да си запази кожата". "Затова изгаря всичко наоколо. Унищожи ПП-ДБ, изгаря собствената си група, изгори и Мария Габриел. Някои от ГЕРБ я наричаха "царицата на шахматната дъска", но се оказа, че е една пешка, която той движи и дори принуди да излъже. Това е неговата цел - да не се възстанови делото „Барселонагейт“, чекмеджетата - само да оцелее", категорична бе Нинова.

Борисов: Едно „извинявай“ може да ни върне на масата за преговори (ВИДЕО)

Според нея ПП–ДБ са направили едно от най-големите предателства в модерната политическа история. "Те излъгаха онези хиляди, които бяхме по площадите и искахме истинска промяна. Няма как това нещо да свърши добре. Казвам го със самочувствие, че ние от БСП имаме пълното политическо право да го кажем, защото останахме единствените, които не се прегърнаха с мафията и се борихме", съобщи тя.

Георги Димитров


Лидерът на БСП заяви, че ако ПП-ДБ отново клекнат след вчерашната проява на ГЕРБ-СДС "ще ударят дъното на човешкото достойнство и на политическия морал". "Тези хора вече няма да имат морал да управляват след всичко, което си казаха. Самите те признават, че става въпрос за битка за службите, за главния прокурор, за съдебната система, но нищо за политиката и хората", подчерта Нинова.

Пеевски: Споразумението сме го написали лично с Кирил Петков, съгласувано е с ГЕРБ

Тя заяви, че не са водили никакви разговори с ПП-ДБ. По думите ѝ този парламент е "изчерпан". "Когато бяхме с ПП–ДБ, имахме друга цел – борбата с модела ГЕРБ, с паралелната държава, със задкулисието. Те изневериха на тази цел и се прегърнаха с точно тези, с които се борим. Ние останахме принципни и последователни в линията, която имаме", заключи лидерът на БСП.