Румен Петков: Първанов не е имал личен ангажимент към ДС
Румен Петков: Първанов не е имал личен ангажимент към ДС / netinfo

От отворените материали по досието на президента Първанов е видно, че той няма личен ангажимент и вероятно спекулацията по този въпрос ще продължи, каза в Пазарджик министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Според него хвърлянето на това досие в общественото пространство, без съответните разяснения, е стремеж да бъде дискредитиран президента, от което не печели държавата ни. По цял свят, по думите на вътрешния министър, голяма част от дипломатите работят за вътрешните интереси на страната си и в това, че в президентската институция има такива хора, няма нищо лошо и не виждам защо България трябва да прави изключение, добави Румен Петков.

Той не изключи възможността скандалът с президентското досие да е политически, а на въпрос на журналисти може ли да идва от фракции в тяхната партия отговори, че не желае да коментира, а и сега това не е на дневен ред.

Министър Петков откри в Пазарджик реконструираната с 400 хиляди лева от бюджета на министерството сграда на бившето околийско управление на МВР.

Други новини от Пловдив